Open in new tab

Här är 7 klassiska it-säkerhetsråd som håller än

När du kämpar med att hålla din it-infrastruktur uppdaterad så känns det ofta som det senaste alltid är bäst – som nya patchar, ny och mer säkerhetshårdvara, ny krypteringsteknik och så vidare.

Men det finns en del grundprinciper som håller över tid – här är några av dem som listas av vår amerikanska systersajt CSO Online som talat med en rad experter på it-säkerhet. 1. Lås in den (fysiskt).

Innan vi hade datorer att skydda så skyddade vi våra hus och våra saker – och den verkligheten finns fortfarande kvar. Mario DiMarcantonio, som äger ett it-konsultföretag i Dallas i USA, rekommenderar sådant som dörrlås, kabellås och kameror där de inspelade materialet lagras både lokalt och i molnet.

Och Gary G Smith, berättar om en kund som hade en server där de anställda åt lunch. – En dag tappade alla arbetsstationer kopplingen till affärssystemet.

En av ägarna gick för att kolla efter felmeddelande på servern bara för att upptäcka en man som försökte bära ut den genom dörren men som hindrades för att servern var fastlåst i en hylla med ett säkerhetslås, säger han. – Visst hade det kunnat undvikas helt med en bättre process, men genom att säkra servern så bromsades den blivande tjuven tillräckligt så att han kunde jagas bort utan att få med sig sitt byte. 2.

Se till att patcha systemen.


Läs hela artikeln →
techworld.idg.se