Open in new tab

Cyberbrott oroar allt fler företagsledare | IT-Finans.se

Företagsledare över hela världen oroas allt mer över hur cyberbrottslighet kan skada det egna företaget.

40 procent menar till och med att cyberhoten kan hämma tillväxten i företaget, vilket kan jämföras med 24 procent för ett år sedan. Mest oroade är företagsledare i Nordamerika där cyberhot ses som den allra största utmaningen.

Det visar resultat från PwC:s årliga globala vd-undersökning CEO Survey där närmare 1 300 företagsledare har medverkat. – Förra året kantades av cyberattacker vilket gav avtryck i storbolagens företagsledningar.

Som en konsekvens tar nu cyberhoten ett stort kliv framåt på risklistan och rankas nu som den tredje största tillväxthämande risken sett i ett globalt perspektiv. Som jämförelse hamnade cyberbrott först på en tiondeplats 2017, kommenterar Jakob Bundgaard, affärsområdeschef Cyber Security, PwC. Undersökningen har även tittat närmare på hur cyberhoten uppfattas i olika delar världen.

I Nordamerika är det hela 53 procent av företagsledarna som ser cyberhot som en överhängande risk för bolagets tillväxt. Cyberhot hamnar därmed på en förstaplats, före kategorier som regleringar, skatter, geopolitisk osäkerhet och terrorism.


Läs hela artikeln →
it-finans.se