Open in new tab

10 saker där Blockchain-tekniken kommer att förändra internet

Många människor tror att blockchain bara handlar om cryptovalutor, men det finns mycket många fler användningsområden för tekniken än bara ett dig.

Många människor tror att blockchain bara handlar om cryptovalutor, men det finns mycket många fler användningsområden för tekniken än bara ett digitalt betalningsalternativ. Våra banktransaktioner, våra inköp, vår kommunikation allt görs online idag och allt vi gör online sparas någonstans.

Allt som händer på Internet registreras och sparas på något sätt och alla företag har en agenda för vad de skall göra med den insamlade datan. Blockchain kan demokratisera internet och lämna över makten till användarna istället för att de digitala drakarna skall använda din data.

"Blockchain-tekniken samlar in data i krypterade block som inte kan ändras, man samlar data över ett globalt nätverk av olika databitar eller distribuerade datorer som samlats ihop i en kedja.". Om Blockchain-tekniken. Företag som BehaviorExchange använder redan blockchain tech för att revolutionera hur vi använder internet.

Blockchain är en distribuerad databas som upprätthåller en gemensam lista över olika poster. Dessa poster är kända som block.


Läs hela artikeln →
www.dagensanalys.se