Open in new tab

Världens hetaste valuta har inte råd med avbrott

Ingen kan ha missat den enorma uppmärksamheten kring kryptovalutor och då i synnerhet Bitcoin, som hade en riktig raketkurs under 2017.

Samtidigt har de senaste månadernas kursutveckling visat på enorma svängningar från dag till dag med den virtuella valutan, där värdet kan stiga och falla med flera tusen kronor under bara ett par timmar. Dels beror det på spekulationer och osäkerhet kring valutan, men också att den kan handlas med dygnet runt, oavsett veckodag.

Något som knappast gäller traditionella valutor eller aktier. Därför är det ytterst olägligt när handeln med valutan inte är möjligt, och något som inte borde ske i dagens läge.

Trots det var det exakt vad som hände den populära Bitcoin-handelsplatsen Gemini under december förra året. Avbrottet var planerat och skulle ursprungligen pågå under två timmar en lördag i mitten av december.

Några två timmar blev det däremot inte, utan handelsplatsen låg nere under större delen av lördagen, men många upprörda användare som följd. Detta är inte heller första gången det händer, utan Gemini drabbades av ett oplanerat avbrott under augusti förra året på hela tio timmar.

– I och med att Bitcoin både stiger och faller snabbt i värde är det extremt viktigt att kunna handla med valutan dygnet runt, säger Victor Engelbrecht Dohlmann.


Läs hela artikeln →
it-finans.se