Open in new tab

TRENDSPANING: Framtidens IT-utmaningar & företagslagringar

Nu kommer en ny generation SSD för företag som helt ska ersätta den mekaniska hårddisken.

Datatrender I IDC: s senaste studie "Data Age 2025" förutspås det att mängden data som genereras globalt kommer att tiodubblas fram till 2025 och att det kommer påverka våra liv i allt större utsträckning. Några av de huvudtrender som kommer att påverka utvecklingen av datakvantiteten är: 1.

Data blir allt viktigare: enligt IDC kommer hela 20 procent av all genererade data att vara livsviktig i våra dagliga liv. 2. Anslutning till digitala enheter: Inbäddade system och IoT (Internet of Things) kommer att spela en viktig roll i nästan alla delar av våra liv och IDC:s prognos säger att vi kommer att ansluta, och interagera med, dessa enheter i genomsnitt 4 800 gånger om dagen. 3.

Artificiell intelligens (AI) blir avgörande: Mängden data som genereras både kräver och möjliggör ny teknik, som exempelvis kognitiva system (språkbehandling, maskininlärning etc.) för att bearbeta dem. Dessa system kommer själva att producera en enorm mängd nya data samtidigt som befintlig data bearbetas. 4.

Säkerhet: Mängden data som är känslig, privat eller ska hållas konfidentiell kommer att öka till ungefär 90 procent år 2025, men endast ca 50 procent av detta kommer att kunna säkras.


Läs hela artikeln →
it-finans.se