Open in new tab

Rapport: Uppsving för inköp av hårdvara under 2018

Den starka tillväxten för molnet kommer även att driva stora ökningar i investeringarna i egen hårdvara.

Ja, det tror åtminstone den tunga investmentbanken Morgan Stanley som nyligen gjort en undersökningbland 100 cio:er i USA. Men hur ser den här logiken ut, kanske någon frågar sig? Bland investerare har hårdvarubolag varit iskalla de senaste åren, då allt fler företag väljer att ta steget upp i molnet och därmed inte behöver egna servrar.

Och det är inte så att Morgan Stanley tror att molnet blir mindre hett. De tror att 44 procent av alla datakörningar kommer att ske i molnet vid slutet av 2021 – vilket är en uppgång med 21 procent jämfört med dagens situation.

Och de leverantörer som har en licensaffär kommer att få lida för detta. Men samtidigt har investeringarna i hårdvara bara lagts på is medan företagen fattat beslut om hur deras molnstrategier ska utformas.

Många företag har kommit fram till att en hybridmodell är den rätta, det vill säga en blandning av det publika molnet och egna datahallar. I och med att det inte gjorts några större investeringar i egen hårdvara under tiden som beslutsfattandet pågått så är det nu bråttom för många att uppgradera.


Läs hela artikeln →
computersweden.idg.se