Open in new tab

Här surfas det mest i Sverige – välkommen till Surfbältet | IT-Kanalen

Det finns ett område där det surfas mer än någon annanstans i Sverige. Från Gällivare till Strömsund, via Älvsbyn, sträcker sig en nordlig landremsa där invånarnas surfmängd är 2,5 gånger högre än rikssnittet.

Området upptäcktes mer eller mindre av en slump när Tele2 sammanställde trafikdata för mobil och mobilt bredband i det rikstäckande nätet. Svenskarnas surfande blir både tyngre och mer mobilt.

Vi tar in mer information via bild och video, oavsett var vi befinner oss. Ett exempel är videosamtal och videochatt som enligt rapporten "Svenskarna och internet 2017" ökat med 20 procent på bara två år.

Rapporten visar även att andelen som dagligen tittar på film och video via nätet har mer än fördubblats de senaste tre åren. Men det är inte bara nöje som driver ökad datatrafik i näten, utan även nytta.

Till exempel har antalet personer som har mobilt BankID mer än fördubblats sedan 2014. – I hela landet, och inte minst i Surfbältet, kan vi se att det mobila surfandet växer och blir en självklar del av människors liv.

Mängden datatrafik ökar hela tiden, men mest av allt surfar vi på fredagar.


Läs hela artikeln →
it-kanalen.se