Open in new tab

Google och Cisco i containersamarbete

Google framhärdade länge i de publika molntjänsternas överlägsenhet, jämfört med att kunderna sköter drift själva.

Nu har sökjätten ändrat inställning, åtminstone utåt sett. Cisco har haft rätt svårt att nu ut med sina mer generella erbjudanden för datacenter.

Så kan man beskriva ett nytt samarbete mellan Google och Cisco. På ett övergripande plan går det ut på att knyta ihop Googles molnplattform med Ciscos plattform Hyperflex för att bygga moderna (hyperkonvergerade) datacenter. Mer specifikt handlar det om att göra containerplattformen Kubernetes sömlöst tillgänglig i hybridmiljöer som innefattar Googles molnplattform och Hyperflex. Det finns fler detaljer än så, men det är den viktigaste.

Vad ska det vara bra för? Och vad är Kubernetes egentligen?

Kubernetes är en orkestreringsplattform för containrar, som oftast används tillsammans med containerplattformen Docker. Kort sagt, ett verktyg för att få containrar att funka i stora driftsmiljöer. Det görs genom att automatisera distribution (deployment), skalbarhet och administration av containrar.

Samarbetet mellan Cisco och Google är intressant på flera sätt, inte bara för att containerteknik blir allt mer populär.


Läs hela artikeln →
techworld.idg.se

Läs nästa artikel

Reality check – här är 14 myter om it-säkerhet du behöver ha koll på

Läs nästa: Reality check – här är 14 myter om it-säkerhet du behöver ha koll på