Open in new tab

En av tre it-chefer struntar i att räkna på molnkostnader

En undersökning som omfattar 102 CIO:er från hela världen visar att det är vanligt att inte göra kalkyler på molnkostnader.

Det visar sig att 32 procent av de tillfrågade inte gör det. Det är en organisation som heter ISACA (Information Systems Audit and Control Association) som gjort undersökningen.

Av dem som inte bryr sig om att göra en kalkyl baserar en majoritet molninvesteringarna på affärsmål som att öka agiliteten och att förvandla investeringskostnader till löpande kostnader. Mer än en fjärdedel säger att bristen på tillförlitliga kalkylmodeller för ändamålet bidrar till att man struntar i kalkylerna.

Till saken hör att mer än en femtedel av dem som struntar i kalkyler i alla fall har formulerat affärsmodeller i vilka man räknar med kostnadsbesparingar som följd av molnmigreringar. Av dem som gjorde kalkyler körde 35 procent modellerna både före och efter molnsatsningarna.

Av samtliga deltagare i undersökningen tycker 32 procent att återbetalningen på satsningarna (ROI) var större än förväntat. 30 procent tycker att den är lägre och 39 procent att de lyckades förutse resultatet.


Läs hela artikeln →
cio.idg.se