Open in new tab

AI-baserad screening för läs- och skrivsvårigheter

Digitaliseringen sker på alla områden, inte minst i den offentliga sektorn.

Med modern teknik effektiviseras och automatiseras delar av den service som tillhandahålls oss medborgare. För att driva den digitala utvecklingen framåt har Stockholms stad instiftat ett årligt Digitaliseringspris. Det delas ut till medarbetare eller verksamheter i Stockholms stad som använder sig av digitaliseringen som möjliggörare för att öka nyttan för stockholmarna.

  Den nya digitaliserade lösningen ska bådeskapa värde och nytta men också tjäna som inspiration för andra verksamheter. . Inför prisutdelningen i slutet av november var det tre finalister som hoppades på vinst.

Projekten var "digitala parkeringsautomater", "livsmedelskollen" och "screening av läs- och skrivsvårigheter". Läs mer om projekten.

Vinnaren blev grundskoleavdelningen på utbildningsförvaltningen för sitt innovativa arbete med AI-baserad screening för tidig upptäckt av läs- och skrivsvårigheter i skolan. Med ögonrörelsekameror och AI hjälper tekniken lärare att upptäcka elever som behöver extra stöd på kortare tid än utan tekniken.

Vad som kanske tog en halv dag förut tar med den nya tekniken 2 minuter.


Läs hela artikeln →
www.stockholm.se

Läs nästa artikel

Top AI, Machine Learning and Analytics Trends for 2019 and beyond

Läs nästa: Top AI, Machine Learning and Analytics Trends for 2019 and beyond