Open in new tab

Trög utveckling för e-handel riktad mot företag | IT-Finans.se

6 av 10 företagskunder tycker det är krångligt att handla över nätet och bara vart femte partihandelsföretag erbjuder e-handel idag.

Detta trots att kunderna efterfrågar det. Det visar en rapport* som HUI Research (Handelns utredningsinstitut) har tagit fram på uppdrag av Collector Bank. Rapporten, som släpps den 17 januari, visar tydligt att efterfrågan från företag som vill handla över nätet är betydligt större än möjligheten att göra det.

7 av 10 småföretag gör inköp via nätet idag och 44 procent av dessa räknar med att handla mer online redan i år. Men när B2B-marknaden inte hänger med, vänder man sig istället till renodlade konsumentsajter för sina inköp.

– Idag handlar vart femte företag från digitala inköpskanaler som egentligen är riktade till konsumenter. Kanske inte så konstigt när 80 procent av partihandelsföretagen i Sverige saknar e-handel, säger Mikael Anstrin, ansvarig för affärsutveckling på Collector Bank. Enklare e-handelslösningar.

Rapporten visar att anledningen till att e-handeln på B2B-marknaden släpar efter är en kombination av att för få produkter finns tillgängliga online och att 6 av 10 företagskunder tycker att det är krångligt att e-handla.


Läs hela artikeln →
it-finans.se