Open in new tab

Tre heta trender inom digitalisering – och tre som kallnat

Allt hetare: Lokaliseringstjänster. Förutom sådant som att erbjuda vård på distans och att boka läkarbesök har amerikanska Dignity Health identifierat ett annat vanligt problem – svårigheten att hitta parkeringsplatser när man kommer till ett sjukhus eller vårdcentral.

Att då erbjuda möjligheten att lokalisera p-platser är något som förstärker andra delar och som blir allt hetare enligt Shez Partovi, cdo på Dignity Health. – Vi ser en möjlighet att med teknikens hjälp få bort en del av friktionen som uppstår vid ett fysiskt besök Vi koncentrerar oss på att omvandla individens upplevelse, säger han. Allt svalare: Molnet-först-strategi. Att se över verksamhetens infrastruktur brukar ofta betyda flytt till molnet.

Länge har det funnits två ytterligheter – de som ratar molnet av säkerhetsskäl och de som tycker att allt ska flytta till molnet för att på så sätt kunna utnyttja skalfördelar och sänka kostnader. Men det behöver inte vara ett binärt val mellan molnet eller egen drift tycker Bill Mayo, cio på Broad Institute. – Vi är förbi stadiet där ett sätt att göra på är fantastiskt och det andra sättet är hemskt.

Faktum är att jag inte förespråkar någon av de arkitekturerna.


Läs hela artikeln →
computersweden.idg.se