Open in new tab

Sju sätt att ta sig an skugg-it – och vinna

Många cio:er har ägnat åratal åt att snoka reda på och rensa ut alla icke-sanktionerade it-verktyg och tjänster som de anställda använder sig av i smyg.

Allt för att inte äventyra säkerheten. Men det finns andra sätt att närma sig problemet.

Genom att i stället titta på vad det är som används går det att få en bättre bild av vad medarbetarna vill ha och behöver så att man kan se till att skaffa in rätt mjukvara och rätt tjänster. Sådant som ökar medarbetarnas effektivitet och gör dem nöjdare.

Vår amerikanska systertidning CIO.com har listat sju sätt att hantera skugg-it på bästa sätt. 1. Förstå varför ett it-verktyg används.

Teknikvana medarbetare väljer gärna enheter, mjukvara eller appar som de tycker gör dem mer effektiva i jobbet. De är vana vid att använda konsumenttillvända plattformar privat och vill ta med sig den lättheten och enkelheten till sitt arbete.

Om ett it-system som företaget erbjuder gör att processer går saktare eller skapar barriärer så att inte de anställda kan arbeta när som helst på dygnet från vilken plats som helst – ett sådant system kommer med största säkerhet att rundas.


Läs hela artikeln →
computersweden.idg.se