Open in new tab

Så ska medelstora företag lyckas med sin digitalisering | IT-Finans.se

De måste snabbt se över sina verksamheter, produkter och tjänster – och samtidigt vara öppna för helt nya affärsmodeller.

Det framkommer i en ny global studie av Oxford Economics. 3 000 chefer från 17 länder inklusive Sverige fick svara på hur förberedda de är på digital transformation. En liten grupp på tre procent sticker ut som ledare inom digital transformation, inte minst för att de satsar på kundupplevelser och att ha en teknisk plattform som tillåter parallella satsningar på ny teknik.

Den nya studien "The Digital Transformation Executive Study" omfattar över 1 300 företag med en omsättning på mindre än 500 miljoner dollar, plus ett antal företag som omsätter upp till 1 miljard dollar som jämförelse. Tre råd för att lyckas med digitalisering.

För att lyckas med sin digitalisering menar Oxford Economics att medelstora företag måste: Bygga en stark teknisk grund som tillåter att de kontinuerligt förbättrar sin produktion och sina processer, produkter och tjänster. Ha en strategisk plan för sina medarbetare, inklusive rekrytering, vidareutbildning och åtgärder för att behålla personal.

Tänka bortanför IT och låta verksamheten vara involverad i innovationsarbetet. I den nya studien framkommer att över hälften av de medelstora företagen ser digital transformation som ett av de viktigaste affärsmålen.


Läs hela artikeln →
it-finans.se