Intelligent Machines. Real or Fake? AI Is Making It Very Hard to Know​

Med ny teknik har det blivit allt enklare att både skapa och manipulera bild och ljud. Användningsområdena är många. Att få en person att se yngre och gladare ut är inga problem. Men så det det här med att alla inte har goda avsikter eller vill väl.

Ändra kön eller höja skönhet är också vardagsmat. Fråga dina barn om  rätt filter bara, så ser du snart slätare ut (på bild). Eventuella brister i din look rättas snabbt till också så att du ser rätt ut på nästa selfie.

Tekniken att återskapa hur människor talar har också tagit många kliv framåt och det finns gott om videor som skickas runt i sociala medier på amerikanska politiker där man testar gränserna. Med rätt programvara så tar det en av dessa senaste innovationerna bara minuter att skapa en digitala röst. Det finns också tekniker som kan använda en persons ansiktsuttryck och placera det på någon annan.

Men så det det här med att alla inte har goda avsikter eller vill väl. Intressant och läsvärd artikel. Intelligent Machines. Real or Fake? AI Is Making It Very Hard to Know