Open in new tab

Innovationskraft på önskelistan - IBM Sverige – THINK Bloggen

Brittiska The Telegraph skrev redan sommaren 2015 om varför Stockholm är Europas startup-huvudstad och den främsta tech-hubben i världen efter Silicon Valley. Visst har vi mängder av innovation att vara stolta över – Spotify, Klarna, iZettle, Mojang och King är bara några digitalt avancerade och globalt framgångsrika svenska entreprenörsexempel.

Vår digitala mognad, historia av ingenjörsdrivna uppfinningar och företagsamhet samt en strävsam kultur med hög arbetsmoral och aldrig sinande vilja att förändra och förbättra, är bara några anledningar till att vårt karga land skapat en sån gynnsam mylla för innovation. Det som dock oroar mig nu är inte förmågan att starta och skapa nytt, utan bristen på kraft att transformera i redan stora och väletablerade företag.

En rad undersökningar visar på att svenska verksamheter halkar efter. BCGs (The Boston Consulting Group) rapport Bigger, Bolder, and Faster – The Digital agenda for Nordic companies, slår fast att: "…Norden ligger bra till när det gäller digitala visioner och strategier. Men….


Läs hela artikeln →
www.ibm.com