Open in new tab

Få oroliga över att AI registrerar mobilvanor | IT-Kanalen

Det faktum att AI i mobilen lär sig av användarens vanor är inget som skrämmer gemene man nämnvärt – med undantag för några specifika områden.

Det framgår nämligen av Huaweis rapport där 1 000 svenskar gett sin syn på AI-tekniken. En av tio oroar sig för att AI ska registrera deras TV- och internetkonsumtion. Lika många oroar sig även för att tekniken ska registrera när de har sex eller spenderar för mycket pengar.

De flesta svenskar ser istället fördelar med AI-tekniken. Av resultatet framgår nämligen att det finns flera önskvärda AI-baserade funktioner. AI som hjälper till att föra konversationer på främmande språk är den mobilfunktion som toppar önskelistan.

Därefter följer lösningar som gör det möjligt att bekanta sig med nya städer samt förklara var man befinner sig baserad på bildigenkänning. En av fem vill dessutom ha kamerassistans som kan hjälpa till att ta perfekta bilder.. AI-registrering oroar främst unga Det är framförallt unga mellan 16 och 29 år som är oroade över att tekniken ska registrera deras vanor.

Närmare en av fem i åldersgruppen är oroliga över att AI ska registrera när de har sex och 15 procent bekymrar sig också över att tekniken ska observera toalettbesök. Topp fem: Det här AI-funktionerna vill svenskarna ha i mobilen 1.


Läs hela artikeln →
it-kanalen.se