Den perfekta stormen: Radar Summit 2017

Klockan var fyra när Freddie Rinderud gick upp på scenen under rubriken Den perfekta stormen. Vi som har lyssnat till Freddie förut var kanske lite beredda, men budskapet framfördes med ny kärv tydlighet som kändes i magen. 

IT-branschen, som är fyrtio år gammal, kliver nu in i en mognadsfas. Nu står branschen inför den stora industrialiseringsvågen. IT kan massproduceras av stora globala företag till låga priser, av företag som Google, IBM, Microsoft och AWS. 

Lokala företag kan helt enkelt inte pressa sina priser lika lågt, eftersom man inte har volymerna eller infrastrukturen. Freddie är tydlig: 

Disruptionen kommer inom de närmsta 24 månaderna att i grunden skaka om IT-leverantörer, IT-konsulter, IT-avdelningar på företag och myndigheter; i praktiken alla som arbetar med IT och digitalisering.

Bästa sättet (enda sättet) är att hitta sin nisch och differentiera sig. Och den omställningen blir tuff för väldigt många företag. En dyster prognos som Radar och Freddie Rinderud delade med sig av. Läs mer här.


Läs nästa artikel

Ardalan Shekarabi: ”Ingen samlad vision för det digitala samhället” – Radar Ecosystem

Läs nästa: Ardalan Shekarabi: ”Ingen samlad vision för det digitala samhället” – Radar Ecosystem