De tio största trenderna inom IT 2018

Radar publicerade i början av året en lista med tio iakttagelser för sina kunder som ger bra ingång till spännande diskussioner såhär när det är dags att planera det nya året. Radar Top Ten Predictions. Digitaliserat har valt ut några av trenderna och mappat dem mot våra intressen.

Effektivare IT: Begreppet artificiell intelligens förfinas när tekniken blir alltmer avancerad. Inte minst gäller det inom biologi och medicin, där forskarna tar nya språng med ny teknik och datorerer som är kraftfullare än någon gång i historien. 

Analys och AI: Här händer det massor men vi håller ett särskilt öga på fordonstelekom, med uppkopplade tjänster, trafiksäkerhet och intelligenta transportsystem. Ett område med intensiv utveckling.

Försäljning och marknadsföring: Innehåll/content används i tveksamma och även direkt olagliga syften. Information som propaganda är inget nytt och vi måste påminna oss själva att vara kritiska och ifrågasätta vem som vill att vi ska konsumera vilken information och i vilka syften.

Säkerhet: IoT hotas av säkerhetsproblemen. Möjligheterna är oändliga men med svagheter i till synes ofarliga konsumentprodukter så måste vi stanna upp. Är det baby-monitorn eller hälsoappen som exponerar oss mest för personer som inte vill oss väl? Ett annat område med mycket frågetecken är kryptovalutor, exempelvis Bitcoin, Ethereum, Monero. Föremål för både diskussion och spekulation.


Källa: Radar Ecosystem Specialists 2017.

Läs nästa artikel

Radarbloggen: 13 steg för GDPR i kundtjänsten

Läs nästa: Radarbloggen: 13 steg för GDPR i kundtjänsten