Open in new tab

Årets viktigaste tekniska trend för investerare

Det finns säkert de som anser att den tekniska utvecklingen redan går för fort, och att den inte behöver gå snabbare.

Men icke desto mindre ser det ut som att 2018 blir året då flera viktiga trender får ytterligare luft under vingarna. En av dessa trender är digitala assistenter som redan idag säljs över hela världen.

En digital assistent kan ta emot och förstå enkla muntliga kommandon från användaren. Exempelvis om du vill höra en viss musik, dämpa ljuset, skriva en inköpslista eller höra väderprognosen – och tekniken blir hela tiden mer effektiv och sofistikerad.

Amazons Alexa tävlar enträget mot Google Home om att bli inkörsporten till våra intelligenta hem, och tillsammans står de för 92 procent av världsmarknaden. Alexa tjuvstartade med ett års försprång, men Google har börjat knappa in, och utvecklingen kommer definitivt inte att stå still.

En hype är ingen garanti för god avkastning. Andra tekniker som garanterat kommer att skapa rubriker och uppmärksamhet är blockchain och 5G.

Blockchain är krypteringstekniken bakom valutan Bitcoin, och den gör bland annat att man kan överföra pengar mellan två parter utan en tredjepart – exempelvis en bank – som mellanhand.


Läs hela artikeln →
it-finans.se