Pod #25 – Snabbare och vassare beslut

Intresset för vad avancerad analys av stora datamängder kan åstadkomma, växer i Sverige. Ur enorma och många gånger ostrukturerade dataflöden kan vi numera utvinna relevant och strukturerad information på kort eller ingen tid. Digitaliserat.nu har pratat med Gustav Eklund, data scientist på Advectas, som i vår tjugofemte pod berättar om sina personliga erfarenheter.

Podden inleds med en diskussion om vad som är drivkrafterna bakom den häpnadsväckande utvecklingen vi har sett de senaste åren. Behov, förmåga, marknad och omfattade marknadsföring samverkar och skapar en positiv spiral som snurrar på i allt högre fart. Väldigt många företag inspireras av möjligheterna och överväger, eller till och med står inför ett beslut att investera på det här området.

För vem vill inte kunna få snabbare, tydligare och mer korrekt underlag för sina beslut? I podden lyfter man fram tre vanliga grupper av användningsområden och ger konkreta exempel på vilken typ av svar man kan få.

Sedan finns det ju fallgropar … den vanligaste misstaget man gör är att skapa alltför stora projekt varpå motivationen tryter efter ett tag. Sedan kan ju inte tekniken lösa allt, man bör ha en realistisk förståelse för vad svar från analysverktygen kan leda till. 


Podden är en intervju med Gustav Eklund.

Läs nästa artikel

AI Will Change Organizations From Within

Läs nästa: AI Will Change Organizations From Within